Gezonde bedrijven naar een nog hoger niveau tillen

Gezonde bedrijven naar een nog hoger niveau tillen

Arseus - Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar [CEO]

Het ondernemersduo Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar nam vorige zomer Arseus Medical over. Intussen al hun vierde overname, die ze dit keer financierden met een mix van traditionele bankfinanciering en factoring.

image

©http://www.arseus-medical.be/

De term serieondernemer lijkt uitgevonden voor mensen zoals Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar, die met Arseus Medical al aan hun vierde overname toe zijn. In 2009 bundelden ze hun krachten om Foresco Packaging over te nemen, een producent van op maat gemaakte verpakkingen voor industriële goederen. Daarna was het de beurt aan kledijmerk Gigue en de Antwerpse verf- en decoratiespecialist Tony Mertens. ‘Het zijn totaal verschillende ondernemingen die één ding gemeen hebben: op het moment van de overname werd het volledige potentieel niet benut’, zegt Jan Ponnet.

Met Arseus Medical koos het ondernemersduo opnieuw voor een totaal nieuwe sector. Het bedrijf verdeelt uiteenlopende medische apparatuur en materialen: van monitoringtoestellen en laserapparatuur, tot handschoenen, spuiten en steriele verbanden. Klanten zijn onder meer ziekenhuizen, huisartsen, oog- artsen, thuisverpleegkundigen en zorgcentra. ‘Het bedrijf waseen onderdeel van het beursgenoteerde Arseus. In die grote onderneming was het slechts een kleine divisie. De focus lag niet op groei, alleen op rentabiliteit en stabiliteit’, zegt Ponnet.

Factoring

De overname en de bijhorende financieringsdeal werden in amper een maand tijd uitgewerkt.

Er kwam een investeringskrediet om de overname te financieren, een kaslijn als verzekering tegen onverwachte uitgaven en dan nog factoring voor de financiering van de groei. Vooral factoring is een opmerkelijke keuze. Veel ondernemingen gebruiken factoring als financieringsvorm omdat het een goede manier is om over voldoende werkkapitaal te beschikken. Factormaatschappijen zorgen voor financiering op basis van overgedragen openstaande handelsvorderingen. ‘Factoring is een heel flexibele formule van financiering’, zegt Veerle Ronsyn, relatiebeheerder bij BNP Paribas Fortis. ‘De financiering neemt toe naarmate de omzet stijgt, waardoor een onderneming haar groei kan financieren. Andere kortetermijnkredieten zoals straight loans of kaskredieten zijn veeleer gebaseerd op een momentopname in de levenscyclus van de onderneming en evolueren dus niet altijd mee.’


meldevogue

Een soepele krediettoegang is voor ons essentieel

Van Milaan tot Sao Paulo en van Lissabon tot Guangzhou: sommige Belgische bedrijven zijn écht in alle hoeken van de wereld actief. Ze doen voor hun internationale expansie almaar vaker een beroep op factoring, een bijzonder soepele financieringsvorm.Een kleine quizvraag om mee te openen: welk groot...

links.buttons.story

Uw data. Altijd bij de hand en steeds online bereikbaar.

Via onze online applicaties ‘Copiloot’ en ‘Speedata’ kan u alle informatie bekijken die deel uitmaakt van uw factoringovereenkomst. U kan via deze website: kredietlimieten aanvragen, de situatie van uw factorrekening raadplegen, uw openstaande debiteurensaldi consulteren, facturen en creditnota’s doorsturen, financieringsaanvragen doen. Al de informatie wordt continu geüpdatet waardoor u waardevolle tijd uitspaart.

SPEEDATA COPILOOT CLIENTMANAGER
Factoring

Andere websites

×

Login

×